טודלרס

פשטידה עם גבינת ריקוטה

פשטידה עם גבינת ריקוטה

8.6.2022
חג שבועות כבר מאחורינו אך שאריות מוצרי הגבינה לחג עוד במקרר. האם גם אתם הלכתם לקנות גבינות לחג וחזרתם עם מבצע של שתיים פלוס אחד ? האם קניתם או קיבלתם במבצע גבינת ריקוטה ? אם כן, זה הזמן להכין פשטידה טעימה עם ריקוטה. למה כדאי ? ב-100 גרם של גבינת ריקוטה 5 אחוז של חברת גד תמצאו 7 גרם חלבון, 5 מק"ג ויטמין די ו- 620 מ"ג סידן. רק לשם השוואה, 100 גרם גבינת קוטג' 5 אחוז של תנובה מכילה 100 מ"ג סידן, בגבינת שמנת נפוליאון  וגבינה לבנה 5 אחוז של תנובה אותה כמות תכיל 95 מ"ג סידן. אכן, קשה מאוד להתחרות עם ריקוטה בכמות הסידן. סידן הוא מינרל חשוב בגוף וחיוני מאוד גם בגיל המבוגר וגם בילדות וההתבגרו. הסידן אחראי לבניית שיניים ושלד. לסידן תפקיד בקרישת דם, כיווץ שרירים ושחרור הורמונים ואנזימים. את הסידן ניתן לקבל משני מקורות בלבד: אכילת מזונות עשירי סידן או משיכת סידן ממאגרי הגוף בעצמות. במקרה השני, משיכה קבועה של סידן מהעצמות תגרור לטווח הארוך דלדול עצם. זאת הסיבה שהקפדה על אכילת מזונות עם סידן חשובה לפיתוח מאגרים לגיל המבוגר. הידעת ? מנת הסידן המומלצת לילדים הינה 1000-700 מ"ג ביום, למתבגרים 1300 מ"ג ביום , לנשים בגיל הפוריות 1000 מ"ג ביום ולנשים וגברים מעל גיל חמישים 1200 מ"ג ביום.

השתכנעת כבר שצריך לצרוך הרבה סידן על בסיס יומי ? קבלו מתכון נפלא לפשטידה עם גבינת ריקוטה. פשטידה מלאה בסידן

מרכיבים:
קופסת וקצת של גבינת ריקוטה וגד (בקופסה 250 גרם + 30 גרם)
100 גרם גבינה צהובה העמק מגורדת
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
מיכל שמנת מתוקה/ שמנת חמוצה לבישול – מה שנשאר מהחג
4 פרוסות מפוררות של גבינה בולגרית מתוך קופסת פרוסות בולגרית 5 אחוז (לצורך מליחות).
כפית וחצי שתיים מלח בהתאם לטעם
חצי כפית פלפל שחור או יותר בהתאם לטים
2 ביצים בגודל בינוני

1 כוס קמח עם טופח או קמח לבן עם כפית וחצי אבקת אפיה מעורבבים היטב

הכנה
מערבבים את הגבינות, השמנת , מוסיפים מלח ופלפל ובודקים את הטעם והמליחות. בהתאם לטעם מוסיפים עוד מלח או בולגרית למליחות נוספת
, מוסיפים ביצים וקמח ומערבבים שוב לעיסה אחידה
משמנים תבנית קטנה בשמן זית  ויוצקים את הבלילה לתבנית
אופים 30-35 דקות בתנור בחום של 180 מעלות
ניתן לאכול את הפשטידה עד 3-4 ימים באחסון במקרר.
מומלץ להגיש לצד ירקות חתוכים או סלט טרי

בתאבון!