טודלרס

השמנה בקרב תינוקות, ילדים ונוער

נתוני השמנה בקרב תינוקות וילדים בארצות הברית

22.12.2013

השמנה בקרב ילדים – תמונת מצב 2013
הידעת, 10 אחוז מהתינוקות בארה"ב הם סביב אחוזון 95 במשקל. תינוקות ופעוטות הסובלים מהשמנה הם בסיכון גבוה יותר להיות מבוגרים עם משקל יתר. ההשמנה מקושרת לסיכונים רבים כגון בעיות לב, סכרת וסרטן.

נתוני השמנה בקרב ילדים
מסקר שבוצע בשנים 2007-2008 על ידי הארגון הארצי לבריאות ותזונה בארה"ב עלה כי מ-1980 עד 2008 אחוז ההשמנה הוכפל (עלה מ5% ל-10.4%) בקרב ילדים בגילאי 2-5 שולש בקרב ילדים בגילאי 6-11 (עלה מ6.5% ל19.6%) וכמעט קפץ פי ארבע אצל בני נוער בגילאי 12-19 (עלה מ5% ל-18.1%).

במחקר שנערך בארצות הברית נאסף מידע על הרגלי אכילה, מזון ומשקל של תינוקות ופעוטות בגילאי אפס עד 24 חודשים. המחקר כלל 84 ילדים, מתוכם 34 בנים ו-39 בנות. המדגם כלל ילדים שלא נזדקקו לטיפול נמרץ כלשהו במהלך הלידה והשתחררו תוך 5 ימים מיום הלידה. המידע התבסס על מדגם רנדומלי ועל פי תוצאות מילוי שאלוני הורים בבלטימור, מרילנד.

בגילאי 0-6 חודשים אכלו התינוקות בממוצע 677 קלוריות ליום, בגיל 7-12 חודשים צרכו כ-988 קלוריות ובגיל 13-24 חודשים 1123 קלוריות ליום.

מתוצאות המחקר תינוקות בגילאי 0-6 קיבלו אחוז גבוה של אנרגיה משומן (48%) לעומת תינוקות בגילאי 7-12 חודשים (34%) וילדים בני 13-24 חודשים (31%). תינוקות בגילאי 13-24 חודשים נמצאו כבעלי צריכה נמוכה של ויטמין A,D,E.

במחקר 33% מהתינוקות הוזנו מהנקה בגילאי 0-6 אך רק 3% מהתינוקות הוזנו מהנקה בגילאי 7-24 חודשים. הצריכה של מזון עם תכולת סוכר ושומן גבוהה עלתה בכל קבוצת גיל, מצב שמגביר את הסיכון להשמנת ילדים. 33 אחוז מהתינוקות והפעוטות הוזנו בדיאטה ללא פרות וירקות וכמות הסיבים בתזונה הייתה מעטה. בנוסף, כבר בגיל 7-8 חודשים צרכו תינוקות שתיה מתוקה וקינוחים.

לסיכום, אומנם גודל המדגם קטן ומדובר בנתונים מארה"ב אך נתונים אלו מספקים הבנה עד כמה הורי תינוקות ופעוטות זקוקים להדרכה תזונתית על מנת למנוע מלחשוף ילדים לשתיה מתוקה וקינוחים בגיל הצעיר ולהרבות במזונות בריאים ומזינים על פי המלצות ארגון הבריאות והתזונה הארצי.

קראו עוד בנושא:
הקשר בין השמנה אימהית לבין השמנה אצל תינוקות

מקור

Assessing dietary intake  among infant and toddlers 0-24 month of age in Baltimore, Maryland U.S.A
Sangita Sharma, et al
Nutrition Journal ,12, 2013