טודלרס

איך לשמור חלב אם שאוב

שאבת חלב ? כך כדי לאחסן ולשמור על החלב

23.5.2013

איך שומרים חלב אם  שאוב– בטמפרטורת החדר ?
אם מדובר בחלב אם טרי במיכל סגור – אפשר לשמור את החלב 4 שעות בטמפרטורה עד 25 מעלות. חדר ממוזג ומוצל ללא חשיפה למקור חום.
אם מדובר בחלב קפוא(שהונח במקפיא)  שעבר הפשרה  מהמקפיא למקרר , לא עבר חימום ולא השתמשו בו  – אפשר לשמור עד 4 שעות בטמפרטורת החדר
אם מדובר בחלב אם שעבר הפשרה מחוץ למקרר על ידי שימתו במים חמימים – להשתמש להשלמת ארוחה  הבאה , עדיף בשעה שעתים הקרובות
אם מדובר בחלב שהתינוק החל לאכול אך לא סיים – להשתמש להשלמת הארוחה הבאה ואז אם בכל זאת נשאר לזרוק (לא לשמור לארוחה אחריה).

איך שומרים חלב אם שאוב – במקרר
אם מדובר בחלב אם טרי במיכל סגור  – אפשר לשמור 8 ימים במקרר בטמפרטורה של עד 4 מעלות
אם מדובר בחלב קפוא (שהונח במקפיא)  שעבר הפשרה  מהמקפיא למקרר , לא עבר חימום ולא השתמשו בו – אפשר להשאיר במקרר 24 שעות
אם מדובר בחלב אם שעבר הפשרה מחוץ למקרר על ידי שימתו במים חמימים – עד 4 שעות לשימוש
אם מדובר בחלב שהתינוק החל לאכול אך לא סיים – עד 4 שעות במקרר

חימום חלב שהיה במקרר או במקפיא – אסור לחמם במיקרוגל, להניח את הבקבוק בתום סיר עם מים חמימים (מקסימום 60 מעלות) ולהמתין עד שחום החלב מגיע לטמפרטורת גוף.

איך שומרים חלב אם שאוב – בתא הקפאה
אם מדובר בחלב אם טרי במיכל סגור  – עד שלושה חודשים
אם מדובר בחלב קפוא(שהונח במקפיא)  שעבר הפשרה  מהמקפיא למקרר , לא עבר חימום ולא השתמשו בו – לא מחזירים למקפיא חלב שהועבר למקרר
אם מדובר בחלב אם שעבר הפשרה מחוץ למקרר על ידי שימתו במים חמימים – לא מחזירים להקפאה
אם מדובר בחלב שהתינוק החל לאכול אך לא סיים – לא מחזירים למקפיא

איך שומרים חלב אם שאוב – בתא הקפאה עמוקה
אם מדובר בחלב אם טרי במיכל סגור  – 6-12 חודשים
אם מדובר בחלב קפוא(שהונח במקפיא)  שעבר הפשרה  מהמקפיא למקרר , לא עבר חימום ולא השתמשו בו – לא מחזירים למקפיא חלב שהועבר למקרר
אם מדובר בחלב אם שעבר הפשרה מחוץ למקרר על ידי שימתו במים חמימים – לא מחזירים למקפיא
אם מדובר בחלב שהתינוק החל לאכול אך לא סיים – לא מחזירים למקפיא