טודלרס

טחינה לנשים בהריון

למה כדאי לצרוך טחינה במהלך ההריון ואיזה סוג כדאי

17.9.2013

אכילת טחינה בהריון

אכילת טחינה בזמן הריון – למה כדאי וחשוב
טחינה מיוצרת מסומסום מלא או לא מלא. הסומסום המלא אמור להכיל את אבקת הגרגיר (קליפת הסומסום). סומסום שאינו מלא מכיל את הגרעין עצמו והוא בעל רמות סידן וברזל נמוכות הרבה יותר וערכו התזונתי אינו משתווה לסומסום המלא.

טחינה גולמית מסומסום מלא היא מקור מצויין לקבלת ברזל וסידן לצד ערך קלורי גבוה מאוד.

טחינה בהריון
קליפת הסומסום היא זאת שנותנת את הערך התזונתי העשיר לסומסום וזאת הסיבה למה כדאי לצרוך טחינה מסומסום מלא בהריון והנקה בפרט

טחינה גולמית מסומסום מלא היא הטחינה הבריאה והמזינה ביותר ונחשבת כמזון בריא מאוד בעיקר לילדים ונשים בהריון.
היות וגופנו אינו יודע לייצר סידן, התזונה שלנו היא מקור היחידי לקבלת סידן. הטחינה יכולה לספק רמות גבוהות של סידן , הרבה יותר מכל תכולה דומה של מאכלי חלב.
הסידן הוא מזון חיוני לגוף האשר אחראי לתהלכים מטבולים רבים
כיום השוק מוצף בטחינות גולמיות המבטיחות מקור מוצלח לסידן ולברזל.

בתחקיר שערך כלבוטק (יולי 2013) נמצאו מספר סוגי טחינות בשוק אשר ערכם התזונתי נבדק במעבדות שונות באיטליה ללא ידיעה של שם המותג.חלק מההבטחות "הגבוהות" בדבר רמות הסידן והברזל התבדו ובחלק מהטחינות נמצאו רמות סידן וברזל נמוכות ביותר מעשרים אחוז ממה שנכתב על המוצר.

אלו טחינות גולמיות משומשום מלא קיימות בשוק ?
טחינת ברכה
טחינת שופרסל (טחינה של ברכה)
טחינת המותג של רמי לוי (טחינה שמיוצרת על ידי חברת הנסיך)
טחינה אחוה
טחינת אל ארז
טחינת היונה משכם
טחינת הנסיך

הטחינות שנמצאו בתחקיר כלבוטק (יולי 2013) כטחינות הטובות ביותר הם טחינת הנסיך וטחינת היונה משכם, אשר גם דיווחו ונמצאו כבעלות ערכים גבוהים מאוד של סידן וברזל.

לתחקיר המלא של כלבוטק בנושא הטחינה :

http://kolbotek.nana10.co.il/Article/?ArticleID=994101