טודלרס

הקפאת מרק עוף לתינוק

רוצה להכין מרק עוף לתינוק ולהקפיא ? קראי איך לעשות זאת בצורה יעילה

14.3.2013

למי יש זמן לבשל כל יום ? מרבית הנשים מבשלות בסיר מרק ירקות עם בשר פעם אחת בשבוע, מקפיאות וכל יום מפשירות את המנה היומית. זה חוסך הרבה זמן ועבודה. בנוסף, כאשר מקפאים את המרק מיד יש נטייה לשמור על החומרים המזינים (למרות שחלקם הגדול אובד, מתחמצן, כשאנחנו טוחנות את המרק במיקסר).

הקפאת מרק לתינוקות – קוים כללים
הכיני פעם בשבוע מרק גדול שיספיק לך לפחות ל-5 ימים (אמצע השבוע).
כעקרון אפשר להקפיא מרק לזמן ארוך יותר אך מומלץ להקפיא כמות עד לשבוע אחד.
הסוד להפוך את החיים לקלים הוא לאחסן את המרק במקפיא בבקבוקים או קופסאות קטנות שמכילות את המנה הרצויה ולהוציא כל פעם מהמקפיא את המנה יומית.
רוצה לבדוק כמה התינוק אוכל אוכל מוצק ? אחסני את המרק בבקבוקי תינוק מפלסטיק (הבקבוקים הקטנים שאינכם משתמשים בהם (בקבוקי 120 מ"ל), כסי בנייר נצמד או במכסה בקבוק אם יש לךוהכניסי למקפיא.
ערב לפני הארוחה, העבירי את מנת האוכל (הבקבוק) מהמקפיא למקרר
חצי שעה לפני זמן האוכל, הוציאי את הבקבוק והניחי אותו בכלי זכוכית או סיר מים חמים  שהורתחו עד שיהיה חמים. צריך להחליף לפחות פעמים מים חמים כדי לחמם את האווכל הקר.
טעמי בעצמך את המחית לפני הגשה לתינוק כדי לוודא שהטעם וטמפרטורת האוכל טובים. (מר טוב הוא מרק חמים).
אם התינוק אוכל בהנאה המנעי מלהוסיף מלח, תבלינים ותוספות לשיפור הטעם.

זכרי לשטוף מיד את הסינר, הבקבוק והכפית בתום האכלה כדי להקל על הרחצה ושהאוכל לא ידבק לתחתית ודפנות הבקבוק.

חסרונות של הקפאת מרק לתינוק

טוב, אז אחרי שקראתם איך להכין מרק ירקות לתינוק ואיך להקפיא, להפשיר ולחמם כל שנותר הוא לדון בחסרונות ההכנה השבועית של המרק. ידוע כי מומלץ לאכול כל סוג של אוכל ובעיקר פירות וירקות כמה שיותר טרי היות ואז המינרלים והויטמינים שאנו מקבלים מהם הם בשיאם. כשאנחנו בוחרות להכין מרק ירקות לתינוק פעם אחת בשבוע ולהקפיא אנחנו לא תמיד לוקחות בחשבון את הפסד של המינרלים והויטמינים שאובדים בתהליך.

קחי בחשבון את המובן מאליו:
כשאת מקלפת את הירקות -הם מאבדים חלק מהויטמינים והמינרלים מתוקף תהליך החמצון
כשאת חותכת את הירקות – הם גם מאבדים חלק מהויטמינים והמינרלים מתוקף החמצון
כשאת מבשלת את הירקות את מאבדת חלק מהויטמינים והמינרלים שלהם – מתוקף החשיפה לטמפרטורות הגבוהות
כשאת טוחנת את המרק – את מאבדת המון ויטמינים ומינרלים מתוקף החמצון המאסיבי
כשאת מפשירה את המרק – לא ברור מה הולך לאיבוד
כשאת מחממת את המרק לאחר ההפשרה במים חמים גם אז את מאבדת ויטמינים ומינרלים מתוקף שינויי הטמפרטורה.

אז מה נשאר ?
האם נשארו ויטמינים ומינרלים במרק הירקות של התינוק ? עצוב להגיד אך ספק אם משהו נשאר.
על מנת שמרק ירקות לתינוק יהיה מזין צריך התינוק לאכול אותו בסמיכות הגבוהה ביותר להכנה (בדיוק כמו מחית הפירות) ועם כמה שפחות תהליכי טחינה ושינוי טמפרטורה הגורמים לאובדן ויטמינים ומינרלים נוראי.

אז מה המסקנה  מכל הנאמר מעלה? אולי שעדיף לא לדעת ? לא. עדיף כן להיות מודעת לדברים וגם:
בסוף שבוע לנסות להגיש מרק טרי
באמצע השבוע או ביום החופש לנסות גם כן להכין ולהאכיל מייד.
ואם אין זמן ואין כוח ואפשר להכין רק פעם אחת בשבוע ולהקפיא, לא נורא, דורות שלמים גדלו על מחיות גרבר (בהם הירקות והפירות שכחו מזמן מי הם), כך שבדרך כלל לא יקרה כלום, רק פחות חומרים מזינים לגוף.

קראי עוד בנושא
מתכון וטיפים למרק עוף לתינוק