טודלרס

מאיזה גיל אפשר לתת לתינוק תבלינים ?

רוצה לתבל את מזון התינוק ? מאיזה גיל מותר ?

15.3.2013

חשיפת תינוקות למאכלים מתובלנים ? ממתי ? איזה תבלינים ומה לשים לב
מגיל שנה ומעלה פעוטות אוכלים דרך קבע אוכל מוצק ונחשפים למאכלים חדשים מדי יום. ישנן משפחות האוכלות מאכלים מתובלנים בתבלינים כמו פלפל, מלח, כורכום.
האם מותר לחשוף את התינוק או הפעוט לתבלינים בגיל כה צעיר ?
כעיקר מותר, אך כדאי לעשות זאת בהדרגה. למה ? כדאי שאם תתגלה רגישות לתבלין או חוסר הנאה מאכילת המזון עם התבלין המסויים תדעו איזה תבלין מדובר.

חשיפה מדורגת לתבלינים
אם אתם מעוניינים לתת לפעוט אוכל מתובל התחילו עם תבלינים שאינם חריפים כמו
פריקה מתוקה
כורכום
תימין
אורגנו
עשבי תיבול
בשלב הבא ניתן לשלב כמון וקינמון
בשלב מאוחר יותר ובהדרגה לשים מעט מעט תבלינים חריפים כמו פלפל חריץ, צ'ילי, עמבה.

תינוקות ופעוטות עם מערכת עיכול רגישה
אם את יודעת שמערכת העיכול של ילדך רגישה (היה זקוק לפורמולת מזון מיוחדת, מגיב בשלשולים וכאבי בטן למזונות חומצייים וחדשים), קחי בחשבון שתבלינים ועשבי תיבול עלולים לגרום גם לכאבים ועומס על מערכת העיכול והעדיפי להימנע מהם.

השאלה הנצחית – מה לגבי מלח
חשוב לדעת שמלח הוא תבלין ולא מזון. מלח הוא חומר שאינו אורגני ואינו מתעכל ו/או מזין את גוף האדם. כיום מרבית המשפחות ממליחות את האוכל מאוד כדי לתת לו טעם, כמובן שההרגל אינו בריא ועדיף להרגיל את הפעוט לאכול מאכלים עם כמה שפחות מלח (היות ויש נטיה להתמכר לטעם זה ולעלות אותו בהדרגה).
ההשפעות השליליות של מלח – רשימה חלקית:
מעמיס על עבודת הכליות
מעלה לחץ דם
פוגע ברירית מערכת עיכול
מפחית את יכולת האנזימים לפרק חלבונים בקיבה ולכן מעודד מחסור תזונתי.
ולמשוגעים בנושא בריאות שמעוניינים לצרוך מלח מומלץ לקנות מלח אורגני, שמקורו סלעי