טודלרס

הכנת מחית ברוקולי לתינוק

בשלב הטעימות או האוכל המוצק ? רוצה להכין לתינוק מחית ברוקולי ?

14.3.2013

החל מגיל שמונה חודשים התינוק שלך כבר מוכן לירקות בעלי טעם קצת יותר ייחודי. יש תינוקות שיאהבו את טעמו של הברוקולי , יש שיעקמו את האף ויפלטו הכל. הברוקולי הוא ירק מיוחד יותר בטעמו ולכן אם את מכירה את התינוק שלך כתינוק בררן שלבי את מחית הברוקולי עם מחית בטטה מתוקה (או כל  ירק מתוק) כך שטעמו היחודי יהיה פחות מודגש.

הידעת ? ב-100 גרם ברוקולי יש 88 מ"ג סידן

מחית ברוקולי לתינוק שלב ראשון (טעם אחד בסיסי)
אופן ההכנה
קני ברוקולי טרי
שטפי היטב את פרחי הברוקולי מתחת למים
חתכי לפרחים
השרי את הפרחים בתוך מים נקיים וסנני את המים
הכניסי את פרחי הברוקולי לסיר
הוספי מים מורתחים מהקומקום כך שיכסו את פרחי הברוקולי
הביאי לרתיחה
בשלי את הברוקולי עד שיתרכך
שפכי את מי הבישול
מעכי את הברוקולי בבלנדר או במזלג בהתאם למרקם הרצוי לפי גיל התינוק
ניתן לשלב עם מחית בטטה, תפוח אדמה או מעט תחליף חלב בגילאי 9 חודשים פלוס אפשר לשלב מחיות של ברוקולי עם גבינה צהובה ותפוח אדמה.
בגיל שנה פלוס ניתן לאפות מאפנס ברוקולי המכילים מרכיבים אלו בתוספת ביצים (לאחר שנבדק כי הילד אינו אלרגי).

כדאי לדעת
מי הבישול של הברוקולי ולמעשה מי הבישול של כל הירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב וכרובית עלולים לגרום לגזים ולכן המנעי משימוש בהם לצורך הפיכת מרקם המחית לנוזלי יותר.
שימי לב האם התינוק סובל יותר מגזים או כאבי בטן במקביל לזמני אכילת המחית.