טודלרס

קממבר בהריון

למה כדאי להמנע מגבינת קממבר במהלך הריון

13.3.2013

אוהבת גבינות קשות , רוצה לאכול גבינת קממבר בהריון ?

מקור השם גבינת קממבר היא מכפר קממבר שבצרפת, שם יוצרה הגבינה בפעם הראשונה. קממבר היא גבינה קשה המיוצרת לרוב מחלב פרה שאינו מפוסטר. לעיתים מיוצרת גם מחלב צאן.  בעת יצורה היא קשה ואחר זמן מה מתרככת ומקבלת טעם חזק יותר. הגבינה מבשילה בתהליך של עובש ופנצליום קנדידה ופנצליום קממברטי

קממבר בהריון אינו מומלץ. גם גבינות כמו פטה או גבינה כחולה. הסיבה להחמרה היא שגבינות אלו מכילות חלב שלעיתים קרובות אינו מפוסטר. כלומר, חלב שלא עובר חימום בטמפרטורה גבוהה שהורגת את חיידקי הליסטרה או הקולי שעלולים להמצא בו.

מה הערכים התזונתיים עיקריים ב-100 גרם גבינת קממבר ?
300 קלוריות, 19 גרם חלבונים, 24 גרם שומנים, מתוכם 15 גרם שומן רווי,842 מ"ג נתרן (מלח) 388 מ"ג סידן, 241 מק"ג ויטמין  A, ו-2.8 מ"ג ויטמין די. ויטמינים אחרים מצויים בה בכמויות זניחות.

גבינת קממבר מבוססת על חלב בקר ומכילה כ-30 אחוז שומן. ישנם גבינות קממבר שמבוססות על חלב מפוסטר כמו הגבינה של משק צוריאל ועל כן בטיחותיות. יחד עם זאת אינן מומלצות בהריון מהסיבות הבאות : אחוזי שומן גבוהים, חומרים משמרים וכמויות מלח גבוהות.

קראי עוד בנושא תזונה בהריון:
נקניקיות בהריון
מיונז בהריון