טודלרס

מיונז בהריון

למה לא מומלץ לצרוך מיונז במהלך הריון

16.4.2014

האם מותר לצרוך מיונז בהריון והאם מומלץ ? מיונז תעשייתי עבר תהליך פסטור ועל כן בטוח לשימוש. מיונז ביתי אינו בטוח לשימוש ועל כן יש להמנע מצריכתו. יש להמנע מאכילת ביצה רכה (לא עשויה), ביצת עין, קצף ביצים, מוסים למיניהם ורוטבי סלטים שעלולים להכיל ביצים חיות.

ערכים תזונתיים של מיונז אמיתי תלמה.
ל-100 גרם מיונז
600 קלוריות, 65 גרם שומנים. מתוך השומנים, 5.2 שומן רווי, 37 מ"ג כולסטרול ו-461 מ"ג נתרן. בכמות זאת יש פחות מגרם אחד חלבון. במילים אחרות מיונז הוא הרבה מדי שומן, כולסטרול ומלח. ידוע כי נשים מתקשות לרדת במשקלם לאחר לידה. לאור זאת מומלץ להמנע או להפחית צריכה של מזונות עטירי שומן.

ומה האלטרנטיבה ?
האם את רגילה להוסיף מיונז לסלטים כמו סלט קיסר, סלט וולדורף, סלטים ביצים ועוד. האם את אוכלת את הציפס או תפוחי האדמה בתנור עם מיונז ? הורידי אותו והוסיפי במקומו יוגורט. תוכלי לבחור ביוגורט עשיר, שומני, טעים וסמיך יותר או יוגורט דל קלוריות בהתאם למרקם הרצוי ולשמירת המשקל. היוגורט יהווה תחליף חלבוני בריא ומזין יותר. בנוסף תוכלי לשדרג את היוגורט לסלט עם תוספת של עירית קצוצה ושמיר.

קראי עוד בנושא:
מותר ואסור לאכול בהריון