טודלרס

הנקה בימים הראשונים אחרי לידה

איך מניעים את תהליך ההנקה - 6 טיפים חשובים

26.4.2013
איך להצליח בהנקה
 
נשים רבות מבינות את יתרונות ההנקה וחלב האם ומעוניינות להניק את תינוקם
 
איך מניעים את תהליך ההנקה ? 6 טיפים חשובים עבור הנקה בימים הראשונים
 
איך להצליח בהנקה – מתחילים בגיריה בחודש תשיעי
בחודש התשיעי מבצעים עיסויים קבועים של השד ומנסים ללחוץ אותו להוצאת טיפות ראשונות של קולוסטאום (החלב הראשוני). גם אם לא יוצא דבר העיסויים והלחיצות מגרים את השדיים ליצירת חלב.
 
איך להצליח בהנקה – מתחילים לשאוב או להניק מיד לאחר לידה אך עם ציפיות ריאליות
מניקים ו/או שואבים בהיום הראשון ומצפים לטיפות בודדות של נוזל.
 יולדות רבות חושבות שכבר ביום הראשון צריכות לשאוב או להניק בכמויות גדולות. בפועל, ביום הלידה ובדרך כלל בשלושת הימים הראשונים כמות הקולוסטרום מעטה – 2-3 טיפות עד 10 מיליליטר. כחלק מהתהליך הגירוי הפיזיולוגי חשוב להוציא נוזל זה אך לא לצפות לנהרות. מעט טיפות הקולוסטרום יספקו לתינוק נוגדנים חשובים ויתחילו להתניע את תהליך יצור החלב.
 
איך להצליח בהנקה – מקבלים יום יום  יעוץ הנקה מאחיות ויועצות ההנקה בבית החולים
מרגע שעברת לאשפוז במחלקת יולדות את מוקפת ביועצות הנקה ואחיות מנוסות בתחום. פרט  להדרכת הנקה קבוצתית תוכלי להירשם בקבלת האחיות ולבקש מיועצת הנקה לגשת למיטתך ולהדריך אותך כיצד מניקים. אל תרגישי לא בנוח לבקש עזרה, זה בדיוק המקום והזמן להתחיל את התהליך תוך ליווי מקצועי של צוות מנוסה (שזמין עבורך יום ולילה גם בשישי ושבת). אין צורך להמתין ליועצת חיצונית כשתשתחררי מבית החולים, זה הזמן לרכוש ידע וניסיון גם אם את כאובה ועייפה.
 
איך להצליח בהנקה – שימוש במשאבת חלב אם חשמלית במחלקת יולדות
אם אין לך חלב עדיין  או יש לך מעט, אם את מעוניינת לשאוב חלב (לצורכי גירוי יצירת חלב או לצורך מעקב מדויק יותר כמה התינוק אכל ) תשמחי לדעת שבמחלקת יולדות (במקרים רבים) יש חדר שאיבת חלב. בחדר זה מצויות בדרך כלל משאבות חלב חשמליות המאפשרות לך לשאוב חלב אם. לאחר מכן תוכלי להאכיל את התינוק או לאחסנו בבקבוק בתינוקיה ולבקש מאחיות להאכיל את תינוקך בחלב אם.
כדי להשתמש במשאבת החלב, בקשי מאחת האחיות או היועצות הנקה להדריך אותך כיצד שואבים. התהליך בדרך כלל פשוט למרות שלעיתים אינו נעים תחילה (משיכת הפטמה בתהליך השאיבה).
 
איך להצליח בהנקה – תדירות גירוי הפטמה לשאיבה ולהנקה בבית החולים ובבית
בדרך כלל ההמלצה תהיה  לשאוב 10-15 דקות מכל שד. הקפידי להביא שעון לחדר השאיבה ולמדוד זמנים וגם אם לא יוצא לך קלוסטרום או חלב לא לוותר על גרייה זאת, החלב יגיע בשאיבה הבאה או השאיבות שאחריה. בדרך כלל 3-5 ימים מיום הלידה מתחיל להופיע הגודש בשדיים. תדירות גירוי הפטמה (דרך הנקה או שאיבה) צריך לעשות כשלוש פעמים ביום לפחות – בוקר, צהרים וערב. מומלץ לשאוב או להניק אחרי מקלחת חמה ו/או שינה ו/או כמה שעות אחרי ארוחה מזינה ולהקפיד על ריבוי שתיית מים.
 
איך להצליח בהנקה – שיטות להניע יצירת חלב בימים הראשונים
אם אינך מצליחה לשאוב או להניק ואת רואה שלא יוצא לך קולוסטרום או חלב אל ייאוש. נסי לשלב שתיים שלוש טכניקות המסייעות להוצאת חלב:
שאיבת חלב במשאבת חלב במקביל ללחיצה על השד משני הצדדים או מצדדים שונים לכיוון הפטמה – לגירוי מקסימאלי.
דמיון מודרך המסייע לעבוד על הוצאת חלב
שאיבה /הנקה אחרי מקלחת חמה  /או שינה (שנת לילה , שנת צהריים)
תדירות הנקה /שאיבה שלא פוחתת משלוש פעמים ביום
שתי הרבה מים והימנעי משתייה ואכילה של מזונות עם קופאין.
אכלי ארוחות מסודרות וארוחות ביניים מזינות ואל תדלגי ותמנעי מאכילה שעות ממושכות.