מתכון לחם נאן הודי

מתכון מנצח לחם נאן הודי
17.9.18

כתוספת למנה ראשונה בארוחת חג, כחלק מארוחה טעימה ומשודרגת... לחם נאן טעים טעים.

לחם נאן הודי מרכיבים:
3 כוסות קמח רגיל (לא תופח)
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כוס יוגורט עשיר (עדיף יוגורט יוני) בטמפרטורת החדר (לא לפגוע בהתפתחות השמרים)
1 כפית סוכר
2 כפיות שמרים
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב חם

כתוספת על הלחם באפיה למבוגרים  (לא חובה)
2 שיני שום כדוש לפיזור על הלחם
עלי קורינדר לפיזור על הלחם

הכנת לחם נאן הודי
מנפים את הקמח הלבן במסננת רחבה לקערה
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. אם חצי יוגורט לא מספיק להוסיף את חצי השני (כך שיהיה יוגורט שלם)
ללוש היטב לכדור אחיד ורך. לשים לב שיוצא גוש רך, לא קשה מדי ולא רך ונוזלי מדי.
לכסות במגבת למשך שעתים לטפיחה
לשטח לפיתות דקות על משטח מקומח קלות
להוסיף שום כתוש ועלים לקישוט וטעם פיקנטי
לטגן במחבת עם מעט שמן על אש חזקה צד אחד בלבד של הפיתה למשך חצי דקה דקה עד שמוזהב או עשוי.
כך לעשות עם כל הפיתות
למרוח בשמן זית בצד השני  של הפיתה ולהכניס את הפיתות על נייר אפיה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות פלוס במגש עליון במצב גריל.
שימו לב מכניסים את הפיתות למצב גריל למשך חצי דקה עד דקה וחצי ובודקים כל חצי דקה אחרת ישרפו.
מוציאים מצננים מעט ומגישים עם ממרח טעים (טחינה, חומוס, גבינה...)

בתאבון !




תגובות
איזה מתכון מעולה לנאן .כל הילדים טרפו בשניה
חגית | 28-04-2019 13:12
חלבון לא נהרס מחימום למיטב ידיעתי
רונית | 17-03-2019 02:55
משהו נשאר מבחינת היוגורט והחלב בקטע של החלבונים זאת אומרת אחרי אפיה וטיגון בטח כל החלבון נהרס ואז סתם נשאר רק הפחממה לא ?
לימור | 14-02-2019 02:15
מעולה אני עשיתי רק על המחבת ויצא מעולה
ליאת | 09-02-2019 04:28
איזה טעים !!!! מתכון מעולה תודה
אנונימי | 17-10-2018 05:08
יצא פגז!!!! האם זה יוצא כזה טעים עם קמח מלא ?
ימית | 04-10-2018 07:58
יצא מדהים !!! הילדים טרפו הכל
ימית | 21-09-2018 09:21
הוספת תגובה
שם:
תגובה: