חומצה פולית במזון

חומצה פולית במזון

חומצה פולית ניתן לקלב מהמזון באמצעות צריכת ירקות , עלים ירוקים ופירות (מיץ תפוזים , תותים). כמו כל ויטמין ומינרל עדיף לקבל אותו מהמזון מאשר מכדורים כי אז החומצה הפולית המתקבלת היא טבעית ונמצאת במצב פעיל. מסתבר שיש הבדל משמעותי בין

מינון מומלץ של חומצה פולית בהריון
ההמלצה היא לצרוך 600 מ"ג חומצה פולית מתוסף תזונה או 1000 מ"ג ממזון

חומצה פולית ממזון

מזון כמות מ"ג חומצה פולית
שעועית ירקוה ומבושלת 100 גרם/חצי כוס 33 מ"ג - כ-5 אחוז מהצריכה היומית בהריון
במיה מבושלת 100 גרם/חצי כוס 45 מ"ג כ-6 אחוז מהצריכה המומלצת בהריון
אפונה ירקוה מבושלת 100 גרם/חצי כוס 63 מ"ג כ- 10 אחוז מהצריכה היומית בהריון
ברוקולי מבושל 100 גרם/חצי כוס 71 מ"ג - כ11 אחוז מהצריכה היומית בהריון
אספרגוס מבושל 100 גרם/חצי כוס 140 מ"ג כ-24 אחוז מהצריכה היומית בהריון
תרד עלים טרי 100 גרם 190 מ"ג כ-32 אחוז מהצריכה היומית בהריון
חסה עלים 100 גרם 135 מ"ג כ- 20 אחוז מהצריכה היומית בהריון
שעועית לבנה מבושלת 100 גרם/חצי כוס 80 מ"ג כ-13 אחוז מהצריכה היומית בהריון
גרגירי חומוס מבושלים 100 גרם/חצי כוס 172 מ"ג כ- 28 אחוז מהצריכה היומית בהריון
עדשים יבשות ומבושלות 100 גרם 180 מ"ג כ- 30 אחוז מהצריכה היומית בהריון
בוטנים ללא קליפה 100 גרם 240 מ"ג  כ-40 אחוז מהצריכה היומית בהריון
חלמון הביצה 70 גרם /1 יחידה 32 מ"ג כ- 5 אחוז מהצריכה הומית בהריון


קראי עוד בנושא
חומצה פולית סינטטית


תגובות
הוספת תגובה
שם:
תגובה: